Var ska vi fotografera?

Vi bestämmer en plats som passar er; t.ex i min hemmastudio eller ofta utomhus då ljuset bidrar till fina bilder! Under vinterhalvåret kommer jag gärna hem till er och fotograferar och för bättre ljussättning har jag med mig studioblixtrar.

Vad är högupplösta- och lågupplösta bilder

Högupplösta bilder har större format och används framför allt för stora förstoringar medan lågupplösta levereras i mindre format och är användbara för mindre framkallningar och på internet.

När måste vi bestämma vilka bilder vi framkallar som ingår i ett paket?

Vid bokning av ett fotopaket där det ingår papperskopior och/eller fotoböcker skall dessa beställas inom 3 månader efter fotograferingen.

Kan jag framkalla mina bilder hos dig?

Javisst! Jag vill gärna att du framkallar förstoringar, canvastavlor, fotoböcker med mera hos mig då jag som fotograf erbjuder produkter som håller högre kvalitet än de som finns tillgängliga för konsumenter. Dessutom vet jag exakt vilka förutsättningar bilden ska ha för att slutresultatet ska bli perfekt.

Vad händer om jag inte är nöjd med bilderna?

Om du ej är nöjd med dina bilder ska detta meddelas senast 7 dagar efter leverans, så kommer vi överens om fortsatt förfarande.

Priser

Priser på hemsidan anges för privatpersoner och inkluderar moms. Priserna gäller tills ny prislista publiceras. Den gällande prislistan finns alltid på pernillaandersson.se. Om ny prislista har kommit ut vid fotograferingstillfället gäller de priser som fanns publicerade vid bokningstillfället.

Hur betalar jag?

När du bokar skickar jag en faktura på 25% av beloppet som betalas inom 10 dagar. Detta för att jag ska hålla tiden för just dig. Resterande belopps betalas 10 dagar före fotograferingen. Vid köp av produkter betalas dessa vid leverans. Om produkterna ska skickas betalas produkterna före leveransen.

Vad är copyright?

Copyright är det engelska ordet för upphovsrätt. Upphovsrätt bygger på idén att fotografen bestämmer hur fotografiet får användas.
Alla bilder är skyddade av upphovsrättlagen och ägs av mig som fotograf. All kopiering eller publicering utan min tillåtelse är förbjuden. Otillåten användning debiteras. Digitala bilder får användas för privat bruk, vid publicering ska alltid pernillanadersson.se anges.

Vad händer om jag avbokar?

Om du avbokar din fotografering senare än 48 timmar tillkommer en avgift på 500 kr. Särskilda villkor gäller vid bröllopspaket.

Reseersättning

Reseersättning tillkommer vid fotografering utanför Jönköpings kommun med 40 kr/mil eller biljettpris.

Reklam & marknadsföring

Många av mina bilder publicerar jag på min hemsida och i sociala medier. De kan också komma att användas i marknadsföringssyfte eller i någon tidning, annons med mera. Om du som kund inte vill att din bild ska synas någonstans, meddela mig.

Vad är det som kostar?

En vanlig missuppfattning är att fotografen bara behöver trycka på knappen och är klar att leverera bilden till kunden. Det borde inte kosta så mycket, eller hur? Läs mer om ”vad är det som kostar när man går till fotografen” här.